scroll

Expeditie Robinson

Op deze pagina vind je al onze onderdelen van de 'Expeditie Robinson'. Het zijn allemaal 'team' building spellen op het strand en eventueel in het water. Een aantal onderdelen, zoals eigen vuur maken, lijken op het bekende televisie programma 'Expeditie Robinson'. Je strijd in teams van 4 - 7 personen tegen elkaar, het team met de meeste inzet, geluk, slimheid, strijd en inzicht zal zich uiteindelijk de winnaar mogen noemen en ontvangt de trofee. De onderdelen kunnen naar eigen wens gekozen worden. De totale duur is 2-3 uur en inclusief kleine pauze. De Expeditie Robinson is populair voor de wat grotere groepen. Uiteraard kunnen de eventuele catering wensen voorafgaand, tijdens of na afloop door ons geregeld worden. Hieronder vind je een aantal van onze onderdelen.
 

Reuzenkatapult (Bamboe)

Elk team krijgt palen, touwen, elastieken en een balhouder tot hun beschikking en maken daarmee naar eigen inzicht een katapultconstructie. Hierna begint het echte werk en schieten de teams de bal in de aangegeven vakken alwaar de andere teamleden proberen deze op te vangen. Samenwerking, kracht, tactiek en behendigheid bepalen het resultaat!

Puzzel + touwtrekken

Touwtrekken + oplossen van een reuze puzzel. Het team dat de puzzels het snelst oplost krijgt een kleine voorsprong met touwtrekken.

 

A Frame lopen

Elk team krijgt 3 palen en wat stukken touw. Van de palen maken ze een zogenaamde ‘A’. Wanneer de ‘A’ stevig genoeg is moet een lid van het team rechtop in de gemaakte ‘A’ gaan staan. De teamgenoten houden de ‘A’ rechtop door middel van touwen aan de bovenkant. Wanneer de ‘A’ stabiel is, probeert het team er een kleine afstand mee af te leggen. Je moet hier goed samenwerken!

Lopend dienblad

Elk team moet zoveel mogelijk blokken meenemen van A naar B. Dit doen ze door middel van een dienblad waarop de blokken (tactisch) moeten worden gestapeld. Het dienblad kunnen de teamleden rechtop en dus in balans houden door de lange touwen die aan de hoeken van het dienblad vast zitten.

Evenwichtsbalk

Iedereen kent de populaire serie ‘Expeditie Robinson’ waarin altijd de proef met de beroemde evenwichtsbalk wordt gespeeld. Nu ook op het strand van Katwijk!

Ravijn (Duitse kuilen) oversteek

Door middel van een constructie van 6 bamboestokken en rubberen banden moet het volledige team het ravijn oversteken. Dit onderdeel vereist het maken van een stevige constructie, samenwerking en evenwicht!

 

Memory

Dit spel is bij iedereen wel bekend. Het is alleen moeilijker dan gedacht. We hebben er wat leuke aanvullen bij gedaan.

 

Ringvissen

Staand op een bamboe paal probeer je je evenwicht te houden en zoveel mogelijk ringen uit het zand te vissen. Het team wat de meeste ringen uit het zand weet te vissen heeft gewonnen.

Doolhof

Als team moet probeer je om een balletje zover mogelijk door het doolhof heen te laten rollen. Door goed samen te werken bepaal je de richting en snelheid van het balletje. Zorg ervoor dat je geen trillende handen hebt!

Vuur maken

Speel je de E.R. dan kan dit onderdeel natuurlijk niet ontbreken. Als team probeer je zo snel mogelijk het touwtje door te branden. Het vuur steek je zelf aan met behulp van een vuursteen.

Shooting aan Zee

Dit is één van de populairste onderdelen van de E.R. Met een echte pijl en boog probeer je zoveel mogelijk het doel raak te schieten.

   

Hindernis baan

Dit is een pittig onderdeel, de bedoeling is dat je ringen uit het zand vist met behulp van een haak. Voordat je mag 'vissen' moet je eerst een klein parcours afleggen. Dit parcours bestaat uit kruipen en klimmen over bamboe palen. Kan jij goed gooien en kan je tegen zandkorrels?

 

Bamboe Bucket

Maak zo snel mogelijk je eigen 'Bucket' en probeer daarna de verschillende ballen erin te krijgen. Deze ballen mogen alleen tussen de bamboe palen worden meegenomen. Behendigheid en concentratie zijn een vereiste. Je zult zien dat dit nog lastiger is dan gedacht...

Raften*

Met je team in een raft op het water zo snel mogelijk de boei passeren. Het wordt pas echt leuk als je door de branding heen gaat!
*Voor dit onderdeel geldt een meerprijs.

De Oversteek

Als team krijg je de opdracht om met 2 balken een kuil over te steken. Elke balk is op zichzelf te kort om de afstand naar de overkant te overbruggen. Met 2 balken is die afstand wel te overbruggen. Samenwerken is de enigste optie om de overkant te behalen!

Tangram Puzzel

Een tangram is een Chinese puzzel die bestaat uit zeven stukjes: vijf driehoeken van verschillende afmetingen, een vierkant en een parallellogram. Met deze zeven stukjes kun je een vierkant vormen, maar ook allerlei andere vormen. De bedoeling van deze activiteit is dat één persoon de puzzel gaat maken aan de hand van instructies van de rest van de groep. Dit spel is erg geschikt voor mensen die denken dat ze wiskundig goed aangelegd zijn, zij zullen namelijk hopeloos door de mand vallen.

Eb en vloed race

Elk team begint met een lege emmer, deze moeten zijn zo snel mogelijk vullen. Om de emmers te vullen halen zij met behulp van waterballonnen water uit zee, het team met de eerste volle emmer wint!

 

Jenga

Dit spel kent bijna iedereen… De teams halen om beurten een blok uit de toren, hetzelfde blok wordt dan bovenop de toren terug geplaatst. Het team dat de toren omver gooit, is uiteraard de verliezer.

 
   

Surfschool Katwijk

Locatie

Boulevard Zeezijde 3
2225 BB Katwijk
Nederland

Contactgegevens:
M +31 6 420 220 16
E info@surfschool-katwijk.nl

©2024 Surfschool Katwijk • PrivacyVoorwaarden

Proclaimer • Webontwikkeling: 2nd Chapter BV

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators