Kitesurfles aanbod en prijzen

Wij hebben een overzichtelijke keuze uit een privéles van twee uur óf een tweepersoonsles van drie uur. Bij een privéles krijg je meer aandacht en kan je sneller progressie maken. In een tweepersoonsles kun je van je medecursist leren en is minder intensief. De tweepersoonsles kan alleen doorgaan indien we twee cursisten van ongeveer gelijk niveau hebben.

Bepaal zelf vrijblijvend aan het eind van de les of je vervolglessen wilt nemen. Geen moeilijk gedoe met lespakketten of andere verplichtingen. Een enkele introductieles , meerdere beginnerslessen, gevorderdenlessen, een opfrisles, tot een bepaalde truc leren, het is allemaal mogelijk binnen onze twee smaken van lessen. Uiteraard zijn cursisten van elk niveau welkom.

Ook is in samenspraak aanpassing van een les aan persoonlijke omstandigheden mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan meerdere personen of meerdere uren in een les.

Vanaf dit seizoen geven we ook les in het kitesurfen op een FOIL board!!!!  De ervaring van geruisloos boven het water zweven is echt fantastisch.

OPBOUW VAN DE LESSEN 

We beginnen met het besturen van een kleine trainerskite op het strand. Ondertussen leggen we de theorie over het weer, het windvenster en de besturing uit. Zodra je de trainerskite onder controle hebt stappen we snel over op een opblaasbare, grotere kite, die gebruikt wordt op het water. Het optuigen van de kite, veiligheidsregels en -systemen (het dumpen van de kracht), het oplaten en landen van de kite en de self-rescue worden uitgebreid behandeld.

Je gaat de kite rustig leren te besturen en ermee over het strand lopen. Zodra je het spelletje begrijpt gaan we het water in en de kite sneller sturen zodat we kracht opbouwen om daarmee later op het board te kunnen komen varen. Dit noemen we Downwind Bodydraggen. Het Upwind Bodydraggen, terugkomen bij je verloren board, wordt daarna behandeld. Goede controle van de kite is zeer belangrijk voordat je naar het board toe kan gaan.

Zodra de kitecontrole goed is gaan we dus naar het board toe en je de waterstart aanleren. Nu ga je dus je eerste meters op het board maken. Die zijn echt tof en onvergetelijk! De stap daarna is stabieler en langer kitesurfen.

Uiteindelijk wil je aan de wind kunnen kiten zodat je op dezelfde plek terugkomt als waar je vandaan kwam. Ook wel hoogte lopen genoemd. Op dat niveau worden zaken als de precieze houding op het board, het varen in de branding en verkeersregels behandeld.

Vervolgens kunnen we je van richting veranderen, oftewel de transitie aanleren. Daarna is het tijd voor les in trucjes zoals springen en rotaties. En dan ben je klaar voor onze nieuwe FOILlessen! Het tempo van de les hangt af van je ervaring, vorderingen en de omstandigheden. Om veilig en onafhankelijk verder te gaan in het kitesurfen zijn gemiddeld twee á drie lessen nodig. Goed en verzorgd varen op het board duurt gemiddeld vijf á zes lessen

De privéles van twee uur kost €125,-

De tweepersoonsles van drie uur kost  €100,- per persoon.

De prijzen zijn inclusief het gebruik van al de benodigde materialen. Betaal alsjeblieft na de les contant of via onze bankrekening middels een Tikkie. Pinnen is niet mogelijk op het strand. Tot 12 uur voorafgaand aan de les kan kosteloos worden geannuleerd. Lukt dat niet, betaal dan alsjeblieft €25,- annuleringskosten.

Wanneer je je wilt opgeven voor een les of meer informatie wilt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op via het contact formulier of neem direct contact op met de Kiteschool.

Tel: 06 249 57 499 / Pieter

Locatie

De kitelessen worden gegeven door Kiteschool-Katwijk en vinden plaatst op het strandvak van zeilvereniging Skuytevaert.

Klik op deze link voor een routebeschrijving.

 

Surfschool Katwijk

Locatie

Boulevard Zeezijde 3
2225 BB Katwijk
Nederland

Contactgegevens:
M +31 6 420 220 16
E info@surfschool-katwijk.nl

©2023 Surfschool Katwijk • PrivacyVoorwaarden

Proclaimer • Webontwikkeling: 2nd Chapter BV

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators