scroll

Wingfoilen

Ben jij klaar voor deze nieuwe vorm van watersport?

Wij zijn al helemaal verslaafd aan het wingfoilen en kunnen niet wachten om jou ook enthousiast te maken. Deze nieuwe vorm van watersport begint steeds populairder te worden en wij begrijpen wel waarom. Het is veiliger dan kitesurfen, je hebt geen gedoe met lijnen en je hebt het vrij snel onder de knie.

Wingfoilen is eigenlijk een combinatie van kite- en windsurfen en golfsurfen. Deze vorm van watersport is toegankelijk voor vrijwel iedereen. De snelheid verkrijg je door de wing, dit is een lichtgewicht opblaasbaar zeil die je vasthoudt en door de hydrofoil/draagvleugel onder je board kom je volledig uit het water. Dit noemen ze foilen en is een waanzinnige ervaring, je bent echt aan het zweven over het water.

De eerste kennismaking met het ‘wingen’ is op een supboard. Je zult zien dat het best meevalt en je zult al snel wegvaren. Nadat je dit stadium bent gepasseerd dan gaat het echte werk beginnen. Het supboard wordt ingeruild voor een wingsurfboard met foil. Dit is wel even wennen in het begin. Je leert pompen om extra startsnelheid te krijgen om zo snel mogelijk door de hydrofoil omhoog te komen om echt te foilen. Uiteraard heb je een voordeel als je al ervaring hebt met andere watersporten. De juiste balans op je foilboard is één van de belangrijkste aspecten om het snel te leren.

Prijzen & Lessen

Lespakket A (Introductie les) 1.5 uur + 0.5 uur vrij oefenen na de les

Je begint deze les met het wingen op een normale sup. Uiteraard krijg je een uitgebreide uitleg vooraf waarna je al snel je eerste rakjes gaat varen. Wanneer er voldoende progressie is gemaakt en je toont aan dat je controle over de wing en sup dan eindig je deze les met het proberen op een echte foilboard. Wie weet kom je al uit het water ..

Kosten: €65,- p.p. per les op basis van maximaal 4 personen per groep.

Lespakket B 2 uur

Heb je je eerste wingles al gehad en heb je al geprobeerd om je eerste rakjes te varen op een foilboard? Dan is deze les een mooi vervolg om het wingen goed aan te leren. Met deze les starten we gelijk op een foilboard. Ons doel is om jou gecontroleerd heen en weer te laten varen op de foil. Wanneer dit goed gaat dan leren wij je om de eerste gijp te maken. Uiteraard is ook tijdens deze les veel aandacht voor de veiligheid.

Kosten: €90,- per les op basis van maximaal 2 personen per groep. 

Privé les (A of B)

€110,00 1.5 uur

Overige informatie

Genoemde prijzen zijn inclusief materialen. Ook het gebruik van een wetsuit, helm, zwemvest en schoentjes zijn inclusief. Wanneer de zee te ruw is, dan zal er worden uitgeweken naar het binnenwater.

Surfschool Katwijk

Locatie

Boulevard Zeezijde 3
2225 BB Katwijk
Nederland

Contactgegevens:
M +31 6 420 220 16
E info@surfschool-katwijk.nl

©2022 Surfschool Katwijk • PrivacyVoorwaarden

Proclaimer • Webontwikkeling: 2nd Chapter BV

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators